11.02.2020 року, на базі Дергачівського районного будинку культури, фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області було проведено семінар-навчання щодо впровадження на потужностях харчоблоків загальноосвітніх та дитячих дошкільних навчальних закладах постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Нарада була проведена за участю представників відділів освіти та керівників освітніх закладів Золочівського, Дергачівського та Чугуївського районів Харківської області.

Зокрема, в ході проведення семінару-навчання було розглянуто низку питань щодо програм-передумов, встановлення критичних контрольних точок, лабораторного контролю харчових продуктів, контрольованої виробничої практики, санітарно-гігієнічного контролю під час виробництва та виготовлення продуктів харчування, метрологічного контролю, корегувальних дій та інших питань щодо запровадження системи контролю харчових продуктів, заснованої на принципах НАССР.

Впродовж семінару всі охочі мали змогу поспілкуватися з доповідачами та отримати відповіді на проблемні питання.

Додатково інформуємо, що на офіційному веб-сайті Держспоживслужби у розділі «Безпечність харчових продуктів та ветеринарна медицина» можна ознайомитись із необхідною інформацію по впровадженню системи та знайти докладну інструкцію для заповнення плану НАССР.