Питання належної організації харчування дітей в навчальних закладах на контролі Голови ХОДА Олексія Кучера

На регіональному рівні розпочата робота щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти на 2019 – 2020 роки.

Заходи Регіонального плану обговорені з начальниками місцевих органів управління у сфері освіти та керівниками закладів освіти обласного підпорядкування.

В ході виконання Регіонального плану «Щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти на 2019 – 2020 роки» спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області проаналізували тендерну документацію, що подається суб’єктами господарювання при проведенні відкритих торгів щодо надання послуг з харчування дітей в закладах освіти області.
Аналіз засвідчив відсутність вимог щодо безпечності та якості продукції, котрі є не менш важливими, ніж ціна.

Тож в Держпродспоживслужбі систематизували вимоги до постачальників і розробили відповідні рекомендації для управлінь (відділів) освіти РДА, ОТГ, міських рад, які були доведені до керівників департаменту освіти, управлінь (відділів) освіти РДА, ОТГ.

Наразі тривають навчальні семінари щодо впровадження системи НАССР.