Харчування дітей в закладах освіти має бути безпечним

На регіональному рівні розпочата робота на виконання завдань селекторної наради за участю Прем’єр-міністра України щодо реалізації «Регіонального плану щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти області на 2019–2020 роки», затвердженого першим заступником голови Харківської ОДА.

20.11.2019 заходи Регіонального плану обговорені з начальниками місцевих органів управління у сфері освіти та керівниками закладів освіти обласного підпорядкування.

За участю керівників структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області на нараді звернута увагу на обов’язкове впровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) на харчоблоках закладів освіти, проведення публічних закупівель послуг з постачання харчових продуктів та організації харчування, поліпшення матеріально-технічної бази харчоблоків, вимоги до персоналу, який задіяний в організації харчування дітей та інше.