Правові засади

Указ Президента України від 06.04.2011 № 400 «Про Положення про Державну санітарно-епідеміологічну службу України»

Указ Президента України від 13.04.2011 № 464 «Про затвердження Положення про Державну ветеринарну та фітосанітарну службу України»

Постанова КМУ від 22.06.1999 № 1109 «Про затвердження Положення про державний санітарно-епідеміологічний нагляд в Україні»

Постанова КМУ від 10 вересня 2014 р. № 442  «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади»

Постанова КМУ від 2 вересня 2015 р. № 667 «Про затвердження Положення про Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів»

Постанова КМУ від 16 грудня 2015 р. № 1092  «Про утворення територіальних органів Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів»

Постанова КМУ від 9 листопада 2016 р. № 794 «Про реорганізацію територіальних органів Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів»

Розпорядження КМУ від 27 січня 2016 р. № 76-р «Деякі питання забезпечення діяльності Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів»

Розпорядження КМУ від 6 квітня 2016 р. № 260-р «Питання Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів»

Розпорядження КМУвід 22 липня 2016 р. № 564-р «Про уповноваження Голови Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на затвердження та підписання окремих видів документів»

Розпорядження КМУ  від 28 грудня 2016 р. № 1072-р «Про віднесення нерухомого майна до сфери управління Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів»

Наказ Мінагрополітики 15.02.2016  № 45 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11 березня 2016 р. за № 365/28495) «Про затвердження положень про територіальні органи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів»