26-27 вересня 2018 року в м. Харкові в рамках європейського проекту міжнародної технічної допомоги

mugic

«Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в України» відбувся семінар-навчання на тему «Здійснення державного контролю операторів ринку харчових продуктів, які провадять діяльність у сфері громадського харчування та операторів ринку кормів».

В навчанні взяли участь фахівці Головних управлінь Держпродспоживслужби в Донецькій, Луганській та Харківській областях та спеціалісти Південної регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті.

Для учасників семінару були висвітлені практичні аспекти впровадження операторами ринку кормів на своїх потужностях процедур, основаних на принципах системи НАССР,  основні положення Закону України «Про безпечність та гігієну кормів», який набирає чинності 19.01.2020 року, та інші нормативні документи харчового законодавства які регулюють здійснення заходів державного контролю продуктів нетваринного походження та кормів на кордоні та додержання операторами ринку гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами.