До уваги суб’єктів господарювання, які займаються обігом об’єктів регулювання!

600

Урядом внесені зміни у додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 р. № 1348 “Деякі питання надання послуг Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів, органами та установами, що належать до сфери її управління”.

Рішення прийнято з метою усунення збитковості бюджетних установ шляхом приведення тарифів на платні послуги з питань карантину рослин до рівня економічно обґрунтованих витрат, з урахуванням методик проведення лабораторних досліджень, техніко-економічних розрахунків, кошторисів з урахуванням ставок податків і зборів, цін на матеріальні ресурси та послуги.

Постанова Кабінету Міністрів України від 29.08.2018 № 676 Про внесення змін у додаток 1 до постанови КМУ від 28.12.2011 № 1348 набрала чинності з  04.09.2018 року.

 

 

ПЕРЕЛІК
платних послуг, які надаються головними управліннями Держпродспоживслужби в областях та м. Києві і бюджетними установами, що належать до сфери управління Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, з питань карантину рослин та розмір плати за їх надання

 

Найменування послуги Одиниця виміру Коефіцієнт плати за надання послуги, прожиткових мінімумів для працездатних осіб Розмір плати відповідно до прожиткового мінімуму для працездатних осіб
01.07.2018 – 30.11.2018 (1841 грн.) 01.12.2018 – 31.12.2018 (1921 грн.)
1 2 3 4 5
1. Обстеження посівів сільськогосподарських культур, плодових культур, розсадників, промислових садів, присадибних ділянок та лісосмуг, лісів щодо виявлення карантинних організмів для надання та/або підтвердження статусу місця виробництва або виробничої ділянки на вимогу особи, що здійснює виробництво об’єктів регулювання, передбачених Законом України «Про карантин рослин» (далі — об’єкт регулювання) гектарів 0,0412 75,85 79,15
2. Обстеження складів та інших місць зберігання об’єктів регулювання щодо виявлення карантинних організмів для надання та/або підтвердження статусу місця виробництва або виробничої ділянки на вимогу особи, що здійснює їх виробництво кв. метрів 0,0012 2,21 2,31
3. Організація та контроль за проведенням обробки та фумігації (знезараження) об’єктів регулювання:        
у трюмах суден тонн 0,0002 0,37 0,38
у закритих приміщеннях куб. метрів 0,0002 0,37 0,38
що належать до однієї партії вантажу (вагон, контейнер, авторефрижератор, штабель тощо) партій 0,1585 291,80 304,48
у відкритому ґрунті: -«-      
— площею до 1 гектара   0,1849 340,40 355,19
— за кожний наступний гектар   0,1269 233,62 243,77
4. Проведення огляду:        
садивного матеріалу кількістю до 1000 одиниць та за кожну наступну тисячу одиниць -«- 0,0177 32,59 34,00
насіння овочевих і квіткових культур, лікарських та газонних трав вагою: -«-      
— до 100 кілограмів   0,0142 26,14 27,28
— від 100 до 1000 кілограмів   0,0426 78,43 81,83
— понад 1000 кілограмів та за кожну наступну тисячу кілограмів   0,0393 72,35 75,50
насіння зернових, бобових, технічних та олійних культур вагою до 1000 кілограмів та за кожну наступну тисячу кілограмів -«- 0,0065 11,97 12,49
картоплі вагою до 1000 кілограмів та за кожну наступну тисячу кілограмів -«- 0,0066 12,15 12,68
іншого насіння вагою до 1000 кілограмів та за кожну наступну тисячу кілограмів -«- 0,0277 51,00 53,21
лісоматеріалів: куб. метрів      
— на ділянці, складі, майданчику   0,0014 2,58 2,69
— в автотранспортному засобі, вагоні, контейнері   0,0016 2,95 3,07
— на суднах   0,002 3,68 3,84
пиломатеріалів: -«-      
— на ділянці, складі, майданчику   0,0012 2,21 2,31
— в автотранспортному засобі, вагоні, контейнері   0,0014 2,58 2,69
— на суднах   0,0017 3,13 3,27
виробів з деревини тонн 0,0032 5,89 6,15
пакувальної тари з деревини одиниць 0,0005 0,92 0,96
зрізів квітів кількістю до 1000 одиниць та за кожну наступну тисячу одиниць партій 0,003 5,52 5,76
свіжих овочів, фруктів вагою до 1000 кілограмів та за кожну наступну тисячу кілограмів -«- 0,0035 6,44 6,72
зерна, продуктів переробки зерна та продукції борошномельно-крупяної промисловості вагою до 1000 кілограмів та за кожну наступну тисячу кілограмів -«- 0,0013 2,39 2,50
насіння не для сівби технічних і олійних культур та плоди технічних і олійних культур загальною вагою до 1000 кілограмів та за кожну наступну тисячу кілограмів -«- 0,0013 2,39 2,50
продуктів харчування вагою до 1000 кілограмів та за кожну наступну тисячу кілограмів -«- 0,0018 3,31 3,46
інших об’єктів регулювання вагою до 1000 кілограмів та за кожну наступну тисячу кілограмів -«- 0,0015 2,76 2,88
5. Інспектування:        
вагонів одиниць 0,0322 59,28 61,86
контейнерів -«- 0,0165 30,38 31,70
автотранспортних засобів -«- 0,0321 59,10 61,66
літаків -«- 0,0788 145,07 151,37
суден -«- 0,0792 145,81 152,14
інших об’єктів куб. метрів 0,0012 2,21 2,31
6. Проведення аналізу:        
насіннєвого матеріалу та продукції запасу з метою виявлення: одиниць      
— шкідників   0,0475 87,45 91,25
— бур’янів   0,0419 77,14 80,49
— нематод   0,0501 92,23 96,24
хвороб рослин:        
— мікологічних   0,049 90,21 94,13
— бактеріологічних   0,0588 108,25 112,95
— вірусологічних   0,0687 126,48 131,97
садивного та іншого рослинного матеріалу і ґрунту з метою виявлення: одиниць      
— шкідників   0,0455 83,77 87,41
— бур’янів   0,0412 75,85 79,15
— нематод   0,0541 99,60 103,93
хвороб рослин:        
— мікологічних   0,0507 93,34 97,39
— бактеріологічних   0,0609 112,12 116,99
— вірусологічних   0,071 130,71 136,39
вибірок з феромонних пасток на виявлення шкідників рослин пасток 0,0499 91,87 95,86
об’єктів регулювання із застосуванням імуноферментного методу одиниць 0,1825 335,98 350,58
об’єктів регулювання із застосуванням методу полімеразно-ланцюгової реакції -«- 0,3824 704,00 734,59